Bojerowe Mistrzostwa Niemiec 2006

W miniony weekend wziąłem udział w bojerowych Mistrzostwach Niemiec, które odbyły się w okolicach Mecklenburga na północy kraju. Na regaty pojechałem z Michałem i Piotrem Burczyńskimi. My i trójka Polaków mieszkających na stałe w Niemczech byliśmy częścią 90 osobowej stawki z całej Europy.

W regatach poszło mi fatalnie. Nie dostałem jeszcze swojego nowego masztu, który zrobiłem będąc w Stanach. Mój obecny maszt jest bardzo twardy i przy panujących tam warunkach (bardzo mało wiatru) nie miałem żadnych szans na normalną jazdę. Jednak ze względu na fakt, że było to moje pierwsze latanie w tym sezonie kończyłem wszystkie wyścigi żeby oswoić się z bojerem. Ledwo awansowałem do złotej grupy i zająłem dopiero 45. miejsce. Świetnie wypadł Michał, który na małych wiatrach pozostaje poza światową konkurencją (oczywiście wygrał).

W ten weekend regaty są odwołane z powodu zbyt silnych mrozów, dlatego będę mógł spokojnie "wylatać" kolejne godziny. Za kilka dni dostanę w końcu swój nowy maszt i dopiero wtedy będę szukał prędkości.